Annelies Batelaan

Ontwikkelde het familiebedrijf tot een van de meest toonaangevende thermovorm bedrijven van Nederland.

Annelies, hoe zou je jezelf omschrijven als ondernemer?

“…en als je het zat bent dan verkoop je het bedrijf toch na 10 jaar?” Dat zei mijn vader toen hij vroeg of ik in de zaak wilde werken met als doel het bedrijf overnemen. Na 24 uur rijp beraad nam ik de stap, vanuit het vertrouwen dat ik eigen baas in een productiebedrijf wilde zijn. Enkele jaren later nam ik het bedrijf in één keer over vanuit het vertrouwen dat dit het beste voor het bedrijf, voor mij èn voor mijn vader was. 

Begin 2016 heb ik het directeurschap wederom na 24 uur rijp beraad overgedragen aan mijn Sales Manager, vanuit het volste vertrouwen dat dit het beste voor het bedrijf, voor mij èn voor hem was. 

Inmiddels is het 30 jaar later sinds het gesprek met mijn vader en ik ben het nog steeds niet zat.  Batelaan Kunststoffen heeft zich onder mijn leiding ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende thermovorm bedrijven van Nederland. Niet qua formaat, maar door het voorop lopen op het gebied van klantgerichtheid, technologische ontwikkelingen, vindbaarheid en personele binding. De nieuwe directeur zorgt voor nieuwe energie en een toekomstbestendig www.batelaan.nl 

Na mijn 27 jaar ervaring als DGA heb ik ervaring in alle positieve en negatieve facetten van het ondernemerschap. Mijn belangrijkste les: wat is je doel? En neem al je beslissingen met dat doel voor ogen, bijt je vast en laat niet los!

Als ondernemer ben ik positief kritisch en verbindend op afstand. Ik ben een goede luisteraar, onbevooroordeeld en heb een efficiënte en praktische instelling.

Annelies Batelaan

ScaleUp Pro

Annelies Batelaan (54) studeerde aan Inter College Business School in Den Haag. Na wat omzwervingen begint ze op de werkvloer bij het productiebedrijf van haar vader Batelaan Kunststoffen B.V.. Achter de machines en de vloer aanvegen! Na 27 jaar DGA is ze nu eigenaar/commissaris.

Naast de verantwoordelijkheid van haar eigen bedrijf heeft Annelies zich haar hele leven ingezet in het algemeen belang. Ze heeft zitting genomen in diverse besturen, waaronder 15 jaar bij de branchevereniging. 

Ook heeft ze op diverse vlakken kennis overgedragen in de rol van docent/ambassadeur aan kinderen op de basisschool en het VMBO. Ze ontwikkelde zich tevens als trainer/coach lichaamstaal waardoor zij professionals leert doeltreffender te communiceren door lichaamstaal te lezen en toe te passen.

Na mijn studie bij Inter College Business School in Den Haag en wat omzwervingen, ben ik op de werkvloer begonnen in het kunststofverwerkend bedrijf Batelaan Kunststoffen B.V. toentertijd van mijn vader. Achter de machines en de vloer aanvegen! Het begin van mijn liefde voor techniek en productie. Na 3 jaar heb ik het bedrijf voor 100% gekocht van mijn vader en was ik DGA. In mijn DGA jaren heb ik alle positieve en negatieve facetten van het ondernemerschap meegemaakt. Na het ternauwernood overleven van de crisis, heeft Batelaan Kunststoffen zich onder mijn leiding ontwikkeld tot een van de meest toonaangevende thermovorm bedrijven van Nederland. Niet qua formaat, maar door het voorop lopen op het gebied van klantgerichtheid, technologische ontwikkelingen, vindbaarheid en personele binding. Begin 2017 heb ik de directeurspet overgedragen aan mijn Sales Manager. Dit was goed voor mij, voor hem en voor Batelaan Kunststoffen. Nu ben ik nog de trotse eigenaar/commissaris en zorg ik voor de verbinding op afstand. Maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen en mij inzetten voor het algemeen belang zit in mijn genen. Ik heb in diverse besturen zitting genomen, waaronder 15 jaar bij de branchevereniging, waarvan de laatste 2 als voorzitter. Ook ben ik gemotiveerd om kennis over te dragen. Als gastdocent en ambassadeur kunststoffen heb ik diverse gastlessen gegeven op basisscholen en op het VMBO. Mijn fascinatie voor het menselijk lichaam, resulteerde in een diploma sportmasseur en het volgen van de opleiding trainer/coach lichaamstaal. Door het laatste kan ik mijn kennis overdragen aan professionals door hen doeltreffender te leren communiceren door lichaamstaal te lezen en toe te passen.

Ik wil mensen inspireren om te blijven groeien door op een andere manier naar zichzelf, een ander of een situatie te kijken.

Vrouwelijke ondernemer, productiebedrijf, familiebedrijf, techniek, trainer/coach.

Marketing & verkoop, visie & strategie, PR / Communicatie, HRM, financieel, productie, familiebedrijf, operatie, techniek, trainer/coach, lichaamstaal, bestuursfuncties, gastdocent basisschool en VMBO’s.

Het OPSP, Beoordeling op basis van prestatie (KPI’s) en gedrag (kernwaarden) en Daily huddle’s.

Positief kritisch, goede en onbevooroordeelde luisteraar, enthousiaste en praktische instelling, onafhankelijk, helicopterview, gedreven doorzetter, transparant, verbinder met lef, vooruitlopend kwa ontwikkelingen en als sparringpartner een spiegel voorhouden.

Maak je doel SMART, leg je beslissingen langs deze lat en verbaas je over je snelheid van beslissen.

ScaleUp Company