Martijn van Rossum

Martijn, hoe zou je jezelf omschrijven als ScaleUp Pro?

De ScalingUp methodiek heeft bij The New Crew voor structuur, overzicht en vooral rust gezorgd. Nu bij Walt Wonder Schmidt leidt het niet alleen de groei in goede banen, maar zijn we ook in staat om exponentieel te groeien. Om mijn werk als ScaleUp Pro goed te kunnen doen moet eerst de strategie staan als een huis. Tegelijkertijd ben ik er van overtuigd dat je alle stappen uit het groeivliegwiel kan nailen, maar als je het people stuk niet op orde hebt… dan kom je nooit verder.

Dus om antwoord te geven op de vraag: grondig, inspirerend met veel aandacht voor mensen en cultuur.

Martijn van Rossum

ScaleUp Pro

Martijn (1979) studeerde Medische Informatiekunde aan de UvA. Na een paar jaar in de financiering van zorg in het OLVG begon het ondernemersavontuur. Bij Studelta (inmiddels The New Crew) bouwde hij met z’n compagnons tot wat nu een bekende arbeidsbemiddelaar voor trainees is. Eerst verantwoordelijk voor sales, daarna als directeur. Inmiddels vooral betrokken eigenaar. Samen met zijn broer Thiemo en studievriend Maarten groeit Walt Wonder Schmidt met behulp van ScalingUp naar het Data Driven Storytelling Agency waar resultaat altijd voorop staat. Hij is een beta met (voor)liefde voor mensen.

Zijn successen met ScalingUp zet hij graag in voor andere organisaties. Daarnaast is hij spreker over eigentijds werkgeverschap, en probeert hij de wereld een beetje mooier achter te laten. En ondertussen gewoon genieten van het leven met z’n vrouw Hella en kids Tjerre & Mare.

Martijn omschrijft zichzelf als de gangmaker, de inspirator en de strateeg.

In 2005 werd ik ondernemer. Niet omdat het mijn grote droom was, maar om die grote droom na te jagen. We zaten middenin de financiële crisis en hadden stevige discussies over de koers van Studelta. Samen met mijn broer Thiemo en brother-from-other-mother David heb ik het bedrijf overgenomen en hebben we succesvol gebouwd aan dé arbeidsbemiddelaar voor jong hoogopgeleid talent. In 2013 ontstond wat nu Walt Wonder Schmidt is: het Data Driven Storytelling Agency. M’n broer aan het roer en m’n studievriend Maarten als creative director. In 2017 brachten onze ambities Horen Zien & Handelen voort. Gaandeweg snapte ik steeds beter waar het “spel” van ondernemen over gaat. Door operationeel uit The New Crew (toen nog Studelta) te stappen kon ik ook nog zakelijker naar de business kijken en nog meer áán het bedrijf werken. Mijn reis van bijna 20 jaar heeft me veel geleerd: wat werkt, maar vooral ook wat niet werkt. Ik vind het heel tof om het ondernemersavontuur van anderen te versnellen met al mijn kennis en expertise.

Mijn droom is om écht impact te hebben op de maatschappij. Om vastlopende systemen van maatschappelijk betrokken organisaties vlot te trekken en te transformeren naar eigentijdse organisaties. Ik wil anderen inspireren en de wereld verbeteren. Ik wil impact maken op de wereld en wil maatschappelijk betrokken organisaties wakker schudden en klaar maken voor een nieuw tijdperk. Ik durf dus groot te dromen, maar realiseer me dat het altijd begint met kleinschalige experimenten en überhaupt de eerste stap.

Mensen waar ik mee werk noemen zullen me de volgende kwaliteiten toedichten: empatisch, oplossingsgericht, loyaal, diplomatiek, gedreven, inspirerend en veelzijdig. Ik ben sterk in realiseren van resultaat, ga voor harmonie en breng optimisme.

Visie & strategie, marketing & sales, mensen. Ik ben nieuwsgierig en kan businessvragen vertalen naar oplossingen. Oplossingen met resultaat.

Cultuur als katalysator. People tools: FACe tool & Aplayer matrix.

Harmonie - Competitie - Ontwikkeling - Optimisme - Resultaat.

Maak je lange termijn doel en cultuur expliciet, daardoor wordt beslissingen nemen veel makkelijker.

ScaleUp Company