Scaling Up Podcasts

Scaling Up Podcasts

Image

In onze Scaling Up podcast gaat Jorine Nelissen in gesprek met Victor van Veelen (ondernemer en scale-up coach) en Bart van Nol (mede-eigenaar ScaleUp Company), de experts in Nederland op het gebied van Scaling Up.  Samen duiken zij in veelvoorkomende uitdagingen van scale-ups en de tools die Scaling Up biedt voor ondernemers van groeibedrijven en hun leiderschapsteams.

Aflevering 9 - Rollen en verantwoordelijkheden

In deze aflevering gaan we het hebben over rol-helderheid in het leiderschapsteam. Waarom is het logisch dat niemand snapt wie wat nou precies doet in je leiderschapsteam? En waarom is dat wel heel belangrijk? We gebruiken daarvoor de FACe tool (Function Accountability Chart). Wat is dat en hoe gebruik je het? 

Image

Aflevering 8 - Jaarplan

Hoe zorgt een goed jaarplan voor het beste jaar ooit? We gaan het hebben over wat een goed jaarplan inhoudt. Hoe maak je dat eigenlijk? Welke elementen zijn belangrijk? Welke keuzes moet je maken en wat betekent het nou eigenlijk voor je bedrijf als je een goed jaarplan hebt? Zowel intern als extern. 

Image

Aflevering 7 - BHAG

De BHAG is een groots doel dat dient als stip aan de horizon voor jouw scale-up. Je weet nog niet hóé, maar wel dát je dit doel ooit wilt bereiken. In onze podcast leer je waarom je een BHAG (Big, Hairy, Audacious, Goal) nodig hebt en hoe je die formuleert. Maakt jouw BHAG je een beetje bang? Dan ben je op de goede weg!

Image

Aflevering 6 - Thema's

In deze aflevering gaan we het hebben over thema 's. Wat is een goed thema, waarom is het zo belangrijk? Wat kan het doen voor je organisatie én voor je groei? Bart en Victor delen weer hun ervaringen. Wat moet je wel en wat moet je het niet doen? En we eindigen natuurlijk weer met een beknopte samenvatting.

Image

Aflevering 5 - Kernwaarden

Peter Drucker zei het al, culture eats strategy for breakfast!  Kernwaarden zijn eigenlijk gewoon heel simpel, hoe doe je wat je met elkaar? Hoe gaan we met elkaar om? Ze zijn er altijd al, maar op gegeven moment gaat ie van impliciet naar expliciet. Dus op gegeven moment ben je zo groot geworden dat je dat expliciet moet maken.

Image

Aflevering 4 - Scaling Down

Scaling Up wordt vaak in één adem genoemd met groeien. Maar wat als het tegen zit? De methodiek van Scaling Up geeft niet alleen focus om te groeien, maar geeft ook een stip op de horizon zodat je ook in zwaar weer koers houdt. Het overleg ritme, de kpi’s en het toegankelijke OPSP maken je wendbaar en houden je schip op koers.

Image

Aflevering 3 - One Page Strategic Plan (OPSP)

Het belangrijkste wat je als ondernemer moet doen, is je groeiplan zo opstellen, dat iedereen weet waar hij aan toe is. Op 1 A4je: the One Page Strategic Plan (OPSP). Bart en Victor vertellen wat over hun eigen ervaringen. Ze delen een paar hele mooie en een paar hele slechte voorbeelden van hoe het moet en hoe het niet moet. 

Image

Aflevering 2 - Groeifases

Groeifases: je kan er een boek over schrijven. Je bedrijf is uniek, maar je problemen niet. Ieder bedrijf loopt door dezelfde fases als het groeit. En als je die fases kent en je weet wat je te wachten staat, kun je daarop voorbereiden. Bart en Victor nemen je mee door de verschillende fases van groei. Wat definieert ze? Welke uitdagingen horen erbij?

Image

Aflevering 1 - Scaling Up

We nemen je mee in de basis van Scaling Up, het groeivliegwiel. De juiste mensen in de bus bepalen de juiste strategie en met de juiste executie komt er meer cash in het laatje om weer betere mensen aan te nemen en dat gaat steeds sneller en sneller. Wat verandert er nou precies als je met Scaling Up gaat werken? 

Image
ScaleUp Company